• 20Mar

  Današnje vrijeme je najplodnije vrijeme za razvoj pametnih gadgeta, bilo da se radilo o pametnim slušalicama, eksternim punjačima za mobilne telefone ili pak sportskim pomagalima. Jedan takav gadget koji je zaludio svijet je svakako pametna narukvica. Ona sportašu ili rekreativcu koji je nosi daje uvid u rezultate njihova treninga ili vježbanja te sve te podatke sinkronizira na pametni telefon.

  Unaprjeđenje zdravlja

  Misao vodilja onih koji su osmislili pametne narukvice svakako je bila unaprjeđenje ljudskog zdravlja. Ovisno o tome koji model pametne narukvice odaberete, imat ćete mogućnost praćenja različitog broja vitalnih i dodatnih funkcija poput brojanja koraka, otkucaja srca, navika spavanja, razine zasićenosti krvi kisikom i slično. Vodeći računa o svim navedenim parametrima moći ćete svakodnevno pratiti stanje svog organizma i vlastita sportska postignuća.

  Pametna narukvica vs. pametni sat pametna narukvica

  Kao glavne prednosti pametnih narukvica ističu se njihova cijena i trajnost baterije. Naime, danas na tržištu možete pronaći vrlo jeftine pametne narukvice, za nešto više od 100 kuna, dok to kod pametnih satova nije slučaj. Ukoliko se odlučite za takvu verziju pametne narukvice morate biti svjesni da njome nećete moći pratiti baš velik broj funkcija, no ukoliko vam je bitan isključivo broj otkucaja ili broj prijeđenih koraka i takva opcija bit će u redu.
  Za modele pametnih narukvica s mogućnošću nešto većeg i detaljnijeg uvida u tjelesne aktivnosti, trebat ćete odvojiti oko 750 kuna. Takvi modeli pametnih narukvica uz pomoć GPS tehnologije prate prijeđenu udaljenost i broj potrošenih kalorija, dok high-end modeli nude i mogućnost primanja obavijesti, čitanja poruka, odgovaranja na pozive i sličnih funkcija. Osim veće cjenovne prihvatljivosti, pametna narukvica ima i dugotrajniju bateriju kao drugu svoju prednost. Naime, pametne narukvice nakon jednog punjenja mogu izdržati i do tjedan dana, dok se pametni satovi moraju puniti kao i mobilni telefoni, u prosjeku svaku noć. Nešto skuplje pametne narukvice, one s većim brojem funkcija možda i neće izdržati tjedan dana bez punjenja, no svakako će izdržati dulje od pametnog sata.

Leave a Reply

Your email address will not be published.